Presentació

Àngel RosL’onzè Memorial Xavier Aluja ens convida, enguany, a reflexionar sobre la diversitat sexual i de gènere. La cita arriba just un any després de la constitució, a Lleida, del Consell Municipal per als drets de les persones LGTBIQ. Així mateix, fa pocs dies, assistia a la presentació de la cartera de serveis i recursos de l’associació Colors de Ponent–Col·lectiu LGTBIQ que va inaugurar, a més, nova seu al carrer Bobalà. L’Ajuntament de Lleida, amb plena col·laboració de les entitats, vol ser al costat de les persones LGTBIQ.

Les societats sensibilitzades en la igualtat de tothom, independentment de l’orientació sexual, són capaces d’aconseguir canvis legislatius que reconeixen aquesta igualtat però cal, després, continuar treballant perquè la igualtat sigui realment efectiva.

A Lleida, entitats com Colors de Ponent i tot el col·lectiu LGTBIQ realitzen aquesta funció de sensibilització i, a més, acompanyen les persones i les seves famílies en un camí no sempre fàcil ni sempre entès socialment.

Us convido a prendre part en l’11è Memorial Xavier Aluja i, d’acord amb el seu lema, us animo a pensar en colors i a trencar, junts, barreres culturals i mentals per avançar cap a una societat plenament igualitària.

Àngel Ros i Domingo
Paer en cap